espresso Limoncello cocktail

  • 30 ml Limoncello
  • 30 ml Espresso (gekoeld)
  • 30 ml Baileys of een andere cream-likeur

Neem een tumbler of cocktail glas en vul deze met twee ijsblokjes. Voeg alle ingrediënten toe en roer het geheel. Als garnering kun je een citroenschil of slinger gebruiken.

LIMONCELLO margarita

  • 60 ml Limoncello
  • 60 ml Tequila
  • 60 ml Limoen sap
  • 60 ml citroen sap
  • Afvullen met spa-rood

Neem cocktailshaker en vul deze met alle ingrediënten (behalve het spuitwater). Voeg een paar ijsblokjes toe en shake het geheel 10 tot 15 seconden krachtig. Serveer het geheel in een Margarita glas en voeg nog een scheutje bruiswater toe. Garneer het geheel met een citroenschil.

Limoncello mojito cocktail

  • 60 ml Limoncello
  • 45 ml spuitwater
  • 45 ml suikersiroop
  • 30 ml citroensap
  • 2 tot 3 takjes munt
  • één citroen voor de garnering

Neem een longdrinkglas en kneus de takjes munt met de achterkant van een lepel. Schenk de Limoncello in, samen met de suikersiroop en het citroensap. Vul het glas verder met crushed ice en vul af met spuitwater. Garneren doe je met een schijfje citroen of een takje munt.

LIMONCELLO orange cocktail

  • 30 ml Limoncello
  • 60 ml tequila
  • 30 ml suikersiroop
  • 30 ml sinaasappel siroop
  • Een scheutje sinaasappelsap
  • één sinaasappelschijfje per glas voor de garnering

Neem een groot wijnglas en voeg de Limoncello samen met de tequila, sinaasappel siroop en suikersiroop toe. Vul het geheel met ijsblokjes en een sinaasappelschijfje voor de garnering. Als laatste gaat er nog een scheutje sinaasappelsap erdoor, voor de smaak.

Limoncello met tonic

  • 45 ml Limoncello
  • 125ml Tonic
  • Basilicum

Mix de ingrediënten in een cocktailglas gevuld met ijsblokjes en garneer met een takje verse basilicum.

LIMONCELLO MET PROSECCO

  • 20 ml Limoncello
  • 100 ml Prosecco
  • Munt

Mix de ingrediënten in een wijnglas gevuld met ijsblokjes en garneer met verse munt.

Limoncello scroppino

  • 30 ml Limoncello
  • 60 ml Prosecco
  • Vanille room ijs (2 scheppen)
  • Citroen

Voor dit recept heb je een blender nodig. Vul de blender met twee schepjes ijs en voeg de Prosecco en Limoncello toe. Laat de blender zijn werk doen totdat het geheel goed gemixt is. Serveer de Scroppino uit in een champagne glas en versier het met een citroenschil.

LIMONCELLO collins cocktail

  • 30 ml Limoncello
  • 45 ml Gin
  • 15 ml citroensap
  • Spuitwater
  • Citroen

Vul een cocktailshaker met ijs, voeg de Gin, Limoncello en citroensap toe. Schud het geheel ongeveer 10 tot 15 seconden en serveer de cocktail uit in een longdrinkglas. Plaats enkele ijsblokjes in het glas en vul het vervolgens af met spuitwater. Geniet van deze heerlijke zomerse cocktail!