Cocktailrecepten met Merxlikeuren
Ontdek onze favoriete cocktails met limoncello, arancello, mangocello en meer. Perfect voor feestjes, zwoele zomeravonden of een borrel met vrienden.
Limoncello Spritz
Fris, licht en sprankelend
- 50 ml Merx Limoncello
- 100 ml prosecco
- Spuitwater naar smaak
- Citroenschijfje & munt
Schenk alle ingrediënten in een wijnglas met ijs. Garneer met een citroenschijfje en een takje munt.
Caramello Espresso
Krachtig en onweerstaanbaar
- 40 ml Merx Caramello
- 30 ml espresso
- 30 ml vodka
- Optioneel: snufje zeezout
Shake alles met ijs en schenk uit in een martiniglas. Werk af met een koffieboon of cacaopoeder.
Mangocello Mojito
Tropisch en verfrissend
- 40 ml Merx Mangocello
- 10 ml limoensap
- 7 verse muntblaadjes
- Spuitwater & ijs
Muddle de munt met limoensap, voeg mangocello toe en vul aan met ijs en spuitwater. Roer en garneer.
Arancello Fizz
Zonnig en citrusachtig
- 50 ml Merx Arancello
- 100 ml tonic
- Sinaasappelpartje
- IJsklontjes
Schenk over ijs in een longdrinkglas. Voeg sinaasappelpartje toe en serveer direct.
Mandarino Cream
Zacht, kruidig en verleidelijk
- 40 ml Crema di Mandarino
- 30 ml koffielikeur
- IJsblokjes
- Gemalen kaneel
Schenk in een tumblerglas met ijs. Roer voorzichtig en garneer met kaneel.
Limoncello Tonic
Fris en kruidig
- 40 ml Merx Limoncello
- 100 ml tonic
- Takje rozemarijn
- Citroenpartje
Schenk over ijs, voeg rozemarijn toe en serveer direct. Verassend verfrissend!
Caramello Cola
Comfort in een glas
- 40 ml Merx Caramello
- Cola naar smaak
- IJsklontjes
- Citroenpartje
Schenk over ijs in een longdrinkglas en roer kort. Garneer met een schijfje citroen.
Mango Basil Smash
Tropisch met een kruidige twist
- 50 ml Merx Mangocello
- 10 ml limoensap
- 6 blaadjes verse basilicum
- Spuitwater
Muddle basilicum met limoensap, voeg mangocello toe, shake met ijs en top af met bruiswater.
Limo-Kokos Crush
Exotisch en fris
- 40 ml Merx Limoncello
- 40 ml kokoswater
- 20 ml limoensap
- Crushed ice
Shake alles met ijs, schenk in een glas met crushed ice en garneer met limoenrasp.
Arancello Mule
Fris en pittig
- 50 ml Merx Arancello
- 100 ml ginger beer
- Limoensap
- Sinaasappelzeste
Schenk alle ingrediënten over ijs in een koperen mok. Werk af met sinaasappelzeste.
Crema Affogato
Dessert en digestief in één
- 1 bol vanille-ijs
- 30 ml Crema di Mandarino
- 30 ml espresso
Schenk espresso en likeur over het ijs in een klein glas. Serveer direct.
Frozen Mango Daiquiri
IJs en tropen
- 50 ml Merx Mangocello
- 30 ml witte rum
- 1/2 verse mango
- IJsklontjes
Blend alle ingrediënten tot een gladde frozen cocktail. Serveer met een rietje.
Mandarino Choco
Voor de zoetekauw
- 30 ml Crema di Mandarino
- 30 ml chocoladelikeur
- 20 ml melk
- IJsblokjes
Shake met ijs en schenk in een tumblerglas. Werk af met cacaopoeder.
Italian Sunset
Zwoel en zomers
- 40 ml Arancello
- 40 ml Limoncello
- 50 ml sinaasappelsap
- 10 ml grenadine
Schenk alles in een glas met ijs, voeg grenadine toe en laat langzaam zakken voor sunrise-effect.
Caramello Manhattan
Een klassieker met een twist
- 40 ml bourbon
- 20 ml Merx Caramello
- 2 druppels bitters
- Sinaasappelschil
Roer met ijs en zeef in een cocktailglas. Garneer met de schil.
Limoncello Collins
Fris en bruisend
- 50 ml Merx Limoncello
- 20 ml citroensap
- 100 ml bruiswater
- IJs & citroenschijfje
Shake limoncello en citroensap met ijs. Top af met bruiswater en garneer.