Cocktailrecepten met Merxlikeuren

Ontdek onze favoriete cocktails met limoncello, arancello, mangocello en meer. Perfect voor feestjes, zwoele zomeravonden of een borrel met vrienden.

Limoncello Spritz

Fris, licht en sprankelend

  • 50 ml Merx Limoncello
  • 100 ml prosecco
  • Spuitwater naar smaak
  • Citroenschijfje & munt

Schenk alle ingrediënten in een wijnglas met ijs. Garneer met een citroenschijfje en een takje munt.

Caramello Espresso

Krachtig en onweerstaanbaar

  • 40 ml Merx Caramello
  • 30 ml espresso
  • 30 ml vodka
  • Optioneel: snufje zeezout

Shake alles met ijs en schenk uit in een martiniglas. Werk af met een koffieboon of cacaopoeder.

Mangocello Mojito

Tropisch en verfrissend

  • 40 ml Merx Mangocello
  • 10 ml limoensap
  • 7 verse muntblaadjes
  • Spuitwater & ijs

Muddle de munt met limoensap, voeg mangocello toe en vul aan met ijs en spuitwater. Roer en garneer.

Arancello Fizz

Zonnig en citrusachtig

  • 50 ml Merx Arancello
  • 100 ml tonic
  • Sinaasappelpartje
  • IJsklontjes

Schenk over ijs in een longdrinkglas. Voeg sinaasappelpartje toe en serveer direct.

Mandarino Cream

Zacht, kruidig en verleidelijk

  • 40 ml Crema di Mandarino
  • 30 ml koffielikeur
  • IJsblokjes
  • Gemalen kaneel

Schenk in een tumblerglas met ijs. Roer voorzichtig en garneer met kaneel.

Limoncello Tonic

Fris en kruidig

  • 40 ml Merx Limoncello
  • 100 ml tonic
  • Takje rozemarijn
  • Citroenpartje

Schenk over ijs, voeg rozemarijn toe en serveer direct. Verassend verfrissend!

Caramello Cola

Comfort in een glas

  • 40 ml Merx Caramello
  • Cola naar smaak
  • IJsklontjes
  • Citroenpartje

Schenk over ijs in een longdrinkglas en roer kort. Garneer met een schijfje citroen.

Mango Basil Smash

Tropisch met een kruidige twist

  • 50 ml Merx Mangocello
  • 10 ml limoensap
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • Spuitwater

Muddle basilicum met limoensap, voeg mangocello toe, shake met ijs en top af met bruiswater.

Limo-Kokos Crush

Exotisch en fris

  • 40 ml Merx Limoncello
  • 40 ml kokoswater
  • 20 ml limoensap
  • Crushed ice

Shake alles met ijs, schenk in een glas met crushed ice en garneer met limoenrasp.

Arancello Mule

Fris en pittig

  • 50 ml Merx Arancello
  • 100 ml ginger beer
  • Limoensap
  • Sinaasappelzeste

Schenk alle ingrediënten over ijs in een koperen mok. Werk af met sinaasappelzeste.

Crema Affogato

Dessert en digestief in één

  • 1 bol vanille-ijs
  • 30 ml Crema di Mandarino
  • 30 ml espresso

Schenk espresso en likeur over het ijs in een klein glas. Serveer direct.

Frozen Mango Daiquiri

IJs en tropen

  • 50 ml Merx Mangocello
  • 30 ml witte rum
  • 1/2 verse mango
  • IJsklontjes

Blend alle ingrediënten tot een gladde frozen cocktail. Serveer met een rietje.

Mandarino Choco

Voor de zoetekauw

  • 30 ml Crema di Mandarino
  • 30 ml chocoladelikeur
  • 20 ml melk
  • IJsblokjes

Shake met ijs en schenk in een tumblerglas. Werk af met cacaopoeder.

Italian Sunset

Zwoel en zomers

  • 40 ml Arancello
  • 40 ml Limoncello
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 10 ml grenadine

Schenk alles in een glas met ijs, voeg grenadine toe en laat langzaam zakken voor sunrise-effect.

Caramello Manhattan

Een klassieker met een twist

  • 40 ml bourbon
  • 20 ml Merx Caramello
  • 2 druppels bitters
  • Sinaasappelschil

Roer met ijs en zeef in een cocktailglas. Garneer met de schil.

Limoncello Collins

Fris en bruisend

  • 50 ml Merx Limoncello
  • 20 ml citroensap
  • 100 ml bruiswater
  • IJs & citroenschijfje

Shake limoncello en citroensap met ijs. Top af met bruiswater en garneer.

Winkelwagen
Scrollvoortgang citroenschijfje